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* Ihre Aktion  Suchen Sanitation
Online Ressourcen (ohne Zeitschr.)
Titel: 
VerfasserIn: 
Körperschaft/en: 
Sprache/n: 
Englisch
Veröffentlichungsangabe: 
Weinheim : Wiley-VCH, c2010
Umfang: 
Online-Ressource (xxvi, 289 p) : ill
Anmerkung: 
Includes bibliographical references and index
Bibliogr. Zusammenhang: 
Print version: Sanitation
ISBN: 
3-527-32685-5, 978-3-527-32685-3
3-527-62945-9, 978-3-527-62945-9
Identifier: 
DOI: 10.1002/9783527629459
Inhaltsverzeichnis: 
Sanitation: Cleaning and Disinfection in the Food Industry; Contents; Preface; Acknowledgments; Acronyms; Part One: Chemistry and Problems of Industrial Water; 1: Chemistry of Aqueous Solutions; 1.1Variables; 1.1.1 Water; 1.1.1.1 Hardness; 1.1.1.2 Salinity; 1.1.1.3 Alkalinity; 1.1.1.4 pH; 1.1.1.5 Conductivity; 1.1.1.6 Scaling Tendency or Corrosion Tendency; 1.1.2 Salts; 1.1.2.1 Precipitation; 1.1.2.2 Sequestration; 1.1.2.3 Flocculation; 1.1.2.4 Dispersion; 1.1.2.5 Suspension; 1.1.2.6 Anti-redeposition; 1.1.3 Stability Constant; 1.1.3.1 Theoretical Meaning; 1.1.3.2 Practical Meaning
1.1.4 Critical pH1.1.4.1 Effect on Bicarbonates; 1.1.4.2 Effect on Phosphates; 1.1.4.3 Effect on Sequestrants; 1.2 Inorganic Competitors; 1.2.1 Bicarbonates; 1.2.1.1 Chemical Mechanism; 1.2.1.2 Physical Mechanism; 1.2.2 Silicates; 1.2.3 Sulfates; 1.2.4 Aluminates; 1.2.5 Phosphates; 1.3 Organic Competitors; 1.3.1 Proteins; 1.3.2 Starches; 1.3.3 Fatty Acids; 1.3.4 Other Carboxylic Compounds; 1.3.5 Humic Substances; 1.4 Self-Protected Contamination; 1.5 Modifiers Affecting Deposits; 1.5.1 Heating; 1.5.1.1 Caramelization; 1.5.1.2 Carbonization; 1.5.2 Dehydration; 1.5.3 Polymerization; References
2: Chemical-Physical Treatment2.1 Softening; 2.2 Deionization; 2.3 Dealkalinization; 2.4 Reverse Osmosis; Reference; 3: Sequestrants; 3.1 Definition; 3.2 Coordination Groups; 3.3 Sequestration Data; 3.4 Food Cleaning Sequestrants; 3.4.1 (Poly)phosphates; 3.4.1.1 Hexametaphosphate (HEMP); 3.4.1.2 Pyrophosphate; 3.4.1.3 Monomeric Phosphates; 3.4.1.4 Tripolyphosphate; 3.4.2 Phosphonates; 3.4.2.1 Phosphonates and pH; 3.4.2.2 Stability of Phosphonates; 3.4.2.3 Phosphonates and Corrosion Inhibition; 3.4.3 Hydroxy Acids; 3.4.4 Poly(co-poly)acrylates; 3.4.5 Aminopolycarboxylic Acids
3.4.6 Polysaccharides and BentonitesReferences; Part Two: Characterization of Chemicals Used in the Sanitation Process; 4: Laboratory Tests; 4.1 Turbidimetric Tests; 4.1.1 Sequestration Test (Oxalate); 4.1.2Nephelometric Titration; 4.1.3 Sequestration Test (Hampshire); 4.2 Suspension Test; 4.3 Dispersion Test; 4.4 Static Test of Scale Forming; 4.5 Dynamic Test of Scale Formation; 4.6 Static Test of Scale/Soil Dissolution; 4.7 157Dynamic Test of the Dissolution of Scale/Soil; 4.8 Chemical Stability Test; 4.9 Solution Stability; 4.10 Sequestrant Stability; 4.11 EDTA and Calcium Titration
4.11.1 Titration of EDTA4.11.2 Titration of Calcium Salts; References; 5: Surfactants, Caustics, and Acids; 5.1 Surfactants; 5.1.1 HLB; 5.1.2 Grouping of Surfactants; 5.1.2.1 Anionic Surfactants; 5.1.2.2 Nonionic Surfactants; 5.1.2.3 Cationic Surfactants; 5.1.2.4 Amphoteric Surfactants; 5.1.3 Defoamers; 5.1.4 Wetting Agents; 5.1.5 Cleaning Agents; 5.1.6 Disinfectants; 5.1.7 Structural Boosters; 5.1.8 Biodegradability and Toxicity; 5.1.9 BPD and REACh; 5.2 Caustics; 5.3 Acids; References; Part Three: Application to the Food Industry; 6: Bottlewashing; 6.1 Pre-washing; 6.2 Caustic Zone
6.2.1 Modifications Induced by Alkalinity
Schlagwörter: 
Mehr zum Thema: 
Klassifikation der Library of Congress: TP373.6
Dewey Dezimal-Klassifikation: [22] 664
Regensburger Verbund-Klassifikation: XE 5200 ; ZE 46000
 
Sekundärausgabe: 
[Online-Ausg.]
Veröffentlichungsangabe: 
2010
Hersteller: 
Palo Alto, Calif : ebrary
Anmerkung: 
Electronic reproduction; Available via World Wide Web
Mehr zum Titel: 
 
Anmerkung: 
Im Campus-Netz sowie für Angehörige der Universität Göttingen auch extern über Authentifizierungsmodul zugänglich. Vervielfältigungen (z.B. Kopien, Downloads) sind nur von einzelnen Kapiteln oder Seiten und nur zum eigenen wissenschaftlichen Gebrauch erlaubt. Keine Weitergabe an Dritte. Kein systematisches Downloaden durch Robots.
Link: 
http://dx.doi.org/10.1002/9783527629459 [Volltext, Campuszugriff]
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